Rohkeasti liikkumaan! Liikuntakaveri apuna

Liikkuminen on hyvää mieltä tuottavaa ja monelle nuorelle vaivatonta puuhaa. Erityistä tukea tarvitseva nuori joutuu suunnittelemaan liikuntaharrastustaan monipuolisemmin. Moni pohtiikin minkälainen liikuntamuoto tai –laji sopisi juuri minulle ja onko urheiluseuroja, joihin voin osallistua tai löytyykö sieltä ylipäätään kaveria. Onneksi liikuntamuotoja on niin monenlaista, että jokaiselle löytyy varmasti sopiva, jos vain kokeilunhalua riittää. Oman alueen liikuntaseuroja voikin selata oheisesta linkistä, jokaiselle löytyy varmasti jotakin.  Lajeina on kaikkea aina ratsastuksesta keilailuun ja siltä väliltä.

https://www.vammaisurheilu.fi/palvelut/loyda-oma-seura

Myös kaverin puutteeseen on mahdollista saada tukea, sillä Lohjan Laurea-ammattikorkeakoulun organisoiman Nappi-hankkeen myötä voi erityistä tukea tarvitseva nuori saada itselleen liikuntakaverin, joka tukee liikuntaharrastuksen löytämisessä, toimii tsemppaajana ja motivoivana kannustajana liikkeelle lähtemisessä.

Kävin esittelemässä liikuntakaveri-teemaa viime lauantaina Lohjan kirjastolla Hiiden Omaishoitaja ry:n järjestämässä Erityisen mainiot perheet-tapahtumassa ja saimme Nappi-hankkeen tiimoilta näkyvyyttä ja uusia kontakteja Lohjan alueelta. Liikuntakaveri sai kiinnostusta perheiltä ja erilaisilta toimijoilta. Nyt tarvitaankin runsaasti osallistujia eri ikäryhmistä!

Ota yhteyttä minuun, jos tiedät nuoren, joka haluaisi alkaa liikuntakaveriksi tai erityistä tukea tarvitsevan nuoren, joka kaipaa kaveria liikkumiseen. Toimintakyky ei ole rajoitteena ja vain mielikuvitus on rajana.

Nyt tarvitaan innokkaita nuoria liikuttamaan ikätovereitaan.

Rohkeasti ylös, ulos ja liikkumaan!

Heidi Jokinen

projektipäällikkö, Nappi-hanke

heidi.jokinen@laurea.fi

Jätä kommentti

Vastaa