Koronavirus sulki liikuntapaikat, miten käy erityisnuorten liikkumiselle?

Nyt elämme täysin uudenlaista aikaa koronaviruksen maailmanlaajuisen pandemian vuoksi. Virus on tavoittanut myös meidät tavalliset tallaajat täällä koti-Suomessa ja muun muassa koulut sekä oppilaitokset ovat menneet kiinni. Koulujen lisäksi kaikki liikuntapaikat sisätiloissa on pääasiassa suljettu ja joukkuelajit on laitettu tauolle.

Moni pohtii kotona ollessaan, miten voisi pitää kuntoaan ja vireyttään yllä ettei seinät pääse kaatumaan päälle. Tietokoneen ääressä hartiat ja selkä väsyvät helposti ja säännöllisten harrastusten loppuessa tekemistä ei kovin paljon ehkä ole. Sohvalle ei kannata jäädä tässäkään tilanteessa istumaan pitkäksi aikaa. Onneksi luonto on edelleen käytettävissä ja raikasti ilmaa pääsee haukkaaan vaikka metsään. Metsissä onkin nähty viime aikoina runsaasti monen ikäistä ihmistä ja eläintä.

Lisäksi internet on täynnä erilaisia videoita ja venyttelyohjeita, joiden avulla voi jumpata ja jotka soveltuvat monen kuntoiselle ihmiselle. Erityistä tukea tarvitsevalle nuorelle löytyy myös erilaista ohjattua liikuntaa verkossa. Youtubesta http://www.youtube.com voi löytää niin suomen- kuin englanninkielisiä videoita, skaala on tosi laaja ja osa ohjauksista hyvinkin vaativia. ”Kotijumppa aloittejalle”-hakusanalla löytää jo tosi monta hyvää videota.

Helpoista suomenkielisistä verkkosivuista suosittelisin esimerkkinä sivustoa www.treenaakotona.com, jonka jumppia myös allekirjoittanut on kokeillut ja hien otsaansa saanut. 😉 Videoiden teossa on ollut mukana Kehitysvammatuki 57. Treenakotona.com-palvelun saa käyttöönsä kuukaudeksi veloituksetta. Tarvittaessa NAPPI-hankkeen kautta saa tunnukset käyttöönsä, mikäli kirjautumisessa vaadittua maksukorttia ei ole saatavilla. Tässä tilanteessa otathan yhteyden heidi.jokinen@laurea.fi

Myös https://sudenjaljilla.fi/ sivuilla on vinkkejä esimerkiksi koripallon pelaamiseen kotipihalla. Kannattaa katsoa avoimesti mitä verkosta voi löytää !

NAPPI-hankkeen Facebook-sivuilla tullaan jakamaan lisäksi erilaisia videoita, jotka sopivat kaikille ja kaikenyyppisille liikkujille. Pidetään itsemme kunnossa tästä poikkeustilanteesta huolimatta ja toivotaan että pääsemme jatkamaan toimintaa mahdollisimman pian!

Jätä kommentti

Vastaa